Relæ


Kanonerne køres i stilling
august 5, 2010, 7:23 am
Filed under: Uncategorized

Køkkenet er fysisk ved at være der. Mange måneders opmåling, prioritering, budgettering og nervøse ticks er ved at være ovre. Elementerne er på plads, der er strøm til hvad der nu skal bruge det, og vandtilførsel og afløb hvor det nu måtte være nødvendigt. Og vigtigst, der er plads til os! Det har været et puslespil af format at gennemskue hvordan man skulle indrette 167 m2 med skæve gulve, bærende vægge og vanvittigt mange begrænsninger med et køkken der var stort nok til de kokke der skal kokkerere uden at miste plads til de gæster som gerne skulle komme på besøg. Baren omkring køkkenet er mentalt blevet flyttet 10 cm frem og tilbage 100 gange. Worst case scenario ville man jo ikke have nok pladser i restauranten til at man økonomisk kunne overleve og endnu værre kunne køkkenet blive så smalt og ubåds-klaustrofobisk at det simpelthen ikke ville fungere.

Men der er sgu plads, til formålet i hvertfald. Køkkenet skal ikke befolkes af mere end 3-4 kokke og til det formål er det meget funktionelt.

Hjertet af køkkenet er jo komfuret og vores lille komfur har en historie som jeg er glad for og stolt af at fortælle. I de sidste 2-3 år har det samlet støv, gemt væk blandt ødelagte køleskabe i et storkøkken-alderdomshjem på Kattegatvej. Men jeg holder af det for jeg har stået ved det før, for da Noma gik sine første skridt var det med de 6 gasblus der nu skal sætte fut i køkkenet på Relæ.
I den periode jeg var en del af Noma blev køkkenet lavet om fra top til bund. Nye elementer, ny organisation og ny opsætning klargjorde affyringsrampen for den ultimative succes der ventede om hjørnet. Det gamle gaskomfur blev udskiftet med et state-of-the-art induktions superkomfur og måtte nu forvises til en tidlig førtidspension. Komfuret havde slidt og slæbt for at brune moskusokse og koge rødbeder i mange år og lige inden den fik kniven kunne den prydes med 2 fantastiske michelin-stjerner. Med æresfrygt for dens aura af gastronomisk magi har vi pudset det, rengjort det, istandsat det og nu gjort det til en stor del af vores lille køkken.

Reklamer

3 kommentarer so far
Skriv en kommentar

Det skrider godt frem nu. Jeg sidder parat til at kunne lave reservation. Hvordan ser prognosen ud mht. reservationer og åbning? ser nemlig frem til en middag på Relæ. mvh Toke

Kommentar af Toke

Sejt med komfuret … må klappe det når vi kommer derind :o]

Kommentar af Svend :o]

There is some history on that stove! Memories
Good luck with the opening.

Kommentar af bgreeno
Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: