Relæ


Brænde på bålet
juli 31, 2010, 5:02 pm
Filed under: Uncategorized

Et køkken starter sit arbejde langt fra de silikonefugede stålelementer og de digitalstyrede vandbade. Det starter ude hvor folk får jord på skoene, under neglene og mellem tænderne. Ind imellem er det sundt som kok at flytte sig fra det første til det andet og mærke hvad der egentlig driver een.

Derfor har det været oplagt mål for en lille opstarts-road-trip for mig selv og kokketeamet på Relæ. Med en times kørsel foran os drog vi glade kokkedrenge afsted til Uggerløse hvor Ask tog imod os på Kiselgården.

Ask har overtaget gården fra sine forældre i samme alder som jeg gik i lære som kok og er nu i en alder af 25 både ham der bestemmer hvad der skal vokse hvor, ham der rører i Kiselblandingen som det kræves ved biodynamisk jordbrug og ham der tager 4 kokke under armen i tre stive timers all-round tur på de 18 ha der dyrkes med kærlighed og lidenskab.

Ask og familien laver gulerødder, kål, løg, porrer, fennikel og alt mulig andet fantastisk grønt og han stråler af stolthed for sit fag når har fortæller om hvad han eksperimenterer med i skrivende stund og er samtidigt nysgerrig og lyttende når man fortæller om hvad der måtte falde en kok ind.

Køkkenet på Relæ skal jo være en konsekvens af hvad der gror på marken og i naturen og det er ud på marken man skal ud og finde sin inspiration og glæden ved at lave mad. Inspirationen var i hvertfald vakt og det er ikke sidste gang vi får besøgt Ask og hans grøntsager.

På samme “grønne” note vil jeg lige skynde mig at anbefale nogen der deler vore lidenskab for grøntsager. Mette og Kristoffer har lige åbnet op for Din Baghave, en usædvanlig grønthandler på Østerbro. De bruger lige så meget tid og energi på at finde de bedste lokale råvarer som en gourmetrestaurant, for din skyld. For nu kan du gå ned på Victor Borges plads og få en bid af markerne fra, blandt mange andre, Kiselgården. Besøg også deres hjemmeside der kan inspirere alle til at komme noget grønt i gryden, kokke som ikke.

Reklamer

3 kommentarer so far
Skriv en kommentar

Tak for tippet! (-:

Kommentar af Anna

Hey!

I’ve just found something really interesting, what a luck)) Please check this out http://waikato.chemdry.co.nz/responsibleo.php?bdbc

Looking forward, Donald Santos

Kommentar af Christian F. Puglisi

Dear friend!

I came across the last catalogue of your preferred stuff, you can read it here http://www.gothicaconsulting.com/wp-content/plugins/so-widgets-bundle/languages/approximately.php?UE9jb21tZW50K3I3eXd1OXdyMDk0Ni1wX0Bjb21tZW50LndvcmRwcmVzcy5jb20-

Hugs, Alfred Hannah

Kommentar af Christian F. Puglisi
Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: