Relæ


Lidt om ventilation og varme
maj 12, 2010, 1:26 pm
Filed under: Uncategorized

Det er et lille lokale vi skal lave restaurant i. 165 m2 er der at brede sig på og det er helt perfekt til formålet. Man kunne måske have ønsket sig noget mere lagerplads bag til men når man nu har haft mulighed for at bestemme og beslutte alt fra hvor komfuret skulle installeres til hvor afløbene skulle skæres så har man også haft mulighed for at udnytte hver en cm2.

For at det ikke skulle være nok med det så er der også pladsmangel i højden..! Det er jo et kælderlokale vi har med at gøre så det har hele tiden været klart at der ikke bliver 6 m til loftet men kælderen har skabt lidt problemer med ventilationen og placeringen af rørene til denne. Det åbne køkken på Relæ giver som udgangspunkt store udfordringer til udsugningen. Der skal virkelig suges igennem for at undgå røg i køkkenet for røg i køkkenet giver røg i restauranten og røg i restauranten giver tvære gæster. Og det kan ikke slippe afsted med. Afslappet stemning eller ej.

Efter at vi er endt med et vælge et powerhouse af et ventilationssystem der udover at suge alt hva der måtte ligne stegeos ud af køkkenet og højt op over tagene på Jægersborggade også suger luft ind, varmer det op og serverer det for vores gæster har det også gjort at rørene har fået enorme dimensioner.Normalt så ligger man denne type rør i loftet hvor de ikke generer men grundet den i forvejen lave lofthøjde har vi på Relæ været tvunget til at tænke kreativt og grave det hele ned i gulvet…

I baldakinen over baren vil der være små dyser hvor komfortventilationen vil sive ud for at udligne så der heller ikke skabes et konstant træk i restauranten.

Endnu en pladsbesparende beslutning har været at installere varme i gulvet og derved undgå at skulle bruge plads på radiatorer i lokalet. Restauranten bliver delt op i tre felter der varmer i lukkede kredse hvor vi kan justere på temperaturen som vi vil det. Dét er smart….

Fedest er det at se at der så småt begynder at ske noget i lokalet….

Reklamer

1 kommentar so far
Skriv en kommentar

Nød lærer nøgen kvinde at spinde! Man kan blive meget kreativ, når der er mange begrænsninger (-:
Det bliver spændende at se den endelige stil/indretning…

Kommentar af Anna
Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: