Relæ


Tillykke København, Tillykke Danmark
april 30, 2010, 1:17 pm
Filed under: Uncategorized

Så skete det godt nok lige pludseligt. Hvis man på noget tidspunkt har været indover det snart sagnomspundne sted på Nordatlantens Brygge som gæst, kok eller bare besøgende er man nok også blevet smittet med tanken og drømmen om at det en dag godt kunne ske. Verdens bedste restaurant ligger hermed i København, Danmark. Hvor er det dog fantastisk og hvor er det fortjent. Og i den grad overrumplende at lige pludselig var det virkelighed at Noma tog det sidste skridt på den liste.

Nu er verdens bedste restaurant ikke længere noget eksotisk sted i Spanien hvor man ikke kan få bord om det så gjaldt ens liv men en ung, ny og dansk restaurant i cykelafstand fra leverpostejsbrune Amager. Selvom det dog ikke lader til at blive nemmere at få bord dér lige i disse dage. I 6-7 år er der blevet arbejdet benhårdt, målrettet, visionært og innovativt og nu kan vi alle bøje os i støvet og takke Noma.

Takke for at restaurationsbranchen i Danmark pludselig er blevet til noget der betyder noget. Tak for at Danmark pludselig er blevet et gastronomisk rejsemål for hele verden. Tak for at kaste benzin på os unge kokkes ambitiøse sjælebrand. Tak for at vise os at vejen til succes kræver hårdt arbejde HVER dag og at inspirere os til at gøre og ville det samme. Tak for ikke at være drevet af dollars og deslige men af ambitionen om at rykke ved gastronomien i København, Danmark og Verdenen.

Og så et kæmpe tak og tillykke til alle dem der har kæmpet for det i alle de år, som har holdt fast i drømmen på bekostning af fritid, nattesøvn, kærester og koner og har gjort Noma til hvad det er idag.

Og tillykke til Danmark og danskerne for på så udansk vis at være blevet skænket noget man kan være stolt af og man til hver en tid burde værne om og lære af. Noma har gjort sit til at sende janteloven på førtidspension og til at lære os at spise lokalt og godt og skal i den grad også have tak for dét.

Både et stort tak og et kæmpe tillykke til René som både elsket og hadet har været legemliggørelsen af verdens bedste restaurant. Ambitiøs, visionær, arbejdsom og utrættelig stiller han i fremtiden et par sko vi i den næste generation aldrig vil kunne fylde ud.

Reklamer

1 kommentar so far
Skriv en kommentar

synes Du har så ret. Noma har hjulpet mig til at blive den jeg er idag.. Er kun glad for at KBH endelig er blevet en “lysende” plet på verdenskortet..

Kommentar af Patricia Harforte
Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: