Relæ


Lidt om tallerkner
april 19, 2010, 1:38 pm
Filed under: Uncategorized

Hvordan skal man forholde sig til dem? I gamle dage var det jo den helt klare måde at vise status på når man kunne svinge det helt fine musselmalede stel frem til de fine gæster så det er jo et absolut luksus-objekt som “skæren-ind-til-benet konceptet” fint kunne angribe. For restaurantens virke er der dog en del flere aspekter om tallerkenen end bare status. På en gourmet restaurant er den vigtig for at kunne præsentere maden rigtig. På en gourmetrestaurant der vil forsøge sig på at lave gourmetmad hurtigere, bedre og billigere end alle andre bliver tallerkenen helt enormt vigtig. Jeg husker hvordan maden løftede sig da Noma fik special lavet en hel ny serie af tallerkner der pludselig repræsenterede det ny nordiske, rå design på samme vis som indretningen.

En helt flad rund tallerken med et helt neutralt fag hele vejen rundt er lidt for kedeligt og gør ikke anretningen nemmere at eksekvere. En firkantet tallerken bliver lidt fesen på en 90’er fransk avantgarde måde og hvis man kastede sig over noget fra de spanske stel der er høstet stor succes i kølvandet på El Bullis flittige brug af dem vil man komme til at ligne ret mange af de andre.

Spørgsmålet er jo så, hva er alternativet? Især inden for hvad der for restaurationsbranchen kunne kaldes et SU-budget? Vi er i gang og vi leder ivrigt og har været heldig at finde endnu en ildsjæl der kan hjælpe os på vej. Julie Bonde Bülck er ligesom os andre faldet for Jægersborggade og har valgt at åbne sit lille nye værksted Uh La La lidt længere nede ad gaden. Hun har påtaget sig opgaven for at lave nogle af tallerknerne til menuen. Som det er så kendetegnende for Jægersborggade er der en stor vilje til at hjælpe hinanden og Julie knokler lige nu for at få designet de første udkast. At få noget som helst lavet i hånden er jo ikke just billigt men med Julie’s gode vilje og lyst til at hjælpe og lidt omprioritering i budgettet så er vi godt på vej. Det bliver nok ikke hele arsenalet der bliver håndlavet og bare dét at få noget af det lavet specielt til gør at man må spare med resten. Og så må vi jo ty til det varehus som alle de andre tyr til når man skal have en masse design for pengene…Ikea.

Vores nyindkøbte kompottallerken

Der har vi for en håndfuld kroner fundet vores kompottallerken. Ikke til kompot på men for at give gæsterne mulighed for at stille brød fra og ikke mindst dyppe løs i vores oliven olie ( mere om det senere ) og vi har kig på et par af deres tallerkner til menuen. Som med alt det andet har kigget godt og grundigt på brugt markedet men på trods af at have fundet en del tallerkner der både kunne give charme og holde budgettet har de ikke kunne leve op til den nødvendige funktionalitet

Alle alternativerne...

Reklamer

2 kommentarer so far
Skriv en kommentar

Var kommer tallrikarna i den översta bilden ifrån?

Kommentar af gunnar

@ gunnar
Uh La La på Jægersborggade…..

Kommentar af Christian F. Puglisi
Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: