Relæ


En håndgribelig beslutning
februar 17, 2010, 10:15 am
Filed under: Indretning, Relæ | Tags: ,

Hvis man efter at have mæsket sig maven fuld i hele december har været deltagende i gribbenes togt over udsalgsvarerne i januar måned vil man lige som mig kunne have stået i Illums Bolighus med et sæt bestik hånden og undret sig. Undret sig over at en gaffel man har trukket de 30, de 40 og de 50 % fra stadig kan være pissedyr. Al ære og respekt til alle bestikmagerne derude der designer smukke former ind i noget så funktionelt som det man stopper i munden når man skal have noget at spise, men det tænder mig godt nok ikke rigtig.

Jeg synes det er noget ”mormors kaffe-kage bord” over at have noget lækkert  og dyrt bestik. Det kan minde mig lidt om min tante på Sicilien der havde læssevis af dyrt, dyrt (og meget grimt) porcelæn og bestik som hun havde stuvet væk så det ikke samlede støv og ellers riggede hele kaffestuen til med det når man ventede gæster.
Det er lidt den fornemmelse det dyre sølvtøj kan give mig. En af klassikerne på gourmetrestauranten er kniven man får til hovedretten. Gerne en Laguiole kniv af ypperste kaliber som hurtigt kan inspirere een til at skære sig igennem bøffen, tallerkenen, dugen og bordpladen i solidt egetræ i eet enkelt snit. De er smukke med skaftet i ben eller horn eller perlemor. Og dyre, rigtig dyre.

På Relæ er konceptet efterhånden kendt, der bliver ikke meget perlemor over noget af det man bliver præsenteret for og bestemt ikke på bestikket.

Der er kæmpemæssig forskel på priserne på bestik og vi har prøvet at lægge os i et leje der giver os så få startomkostninger som muligt men alligevel i en kvalitet hvor man ikke får snittet læberne til blods på skeens skarpe kanter.
Vores koncept er jo også baseret på forholdsvis lav bemanding og personale så det giver mere mening for os at investere i en billigere ske og til gengæld købe så mange så vi ikke skal bruge en halv time til at vaske bestik og pudse når vi helst vil bruge tiden på vores gæster.

Beslutningen er taget og der er blevet bestilt i hundredevis.

Reklamer

Skriv en kommentar so far
Skriv en kommentarSkriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: