Relæ


Så er bordet på plads….
januar 28, 2010, 12:04 pm
Filed under: Indretning, Relæ | Tags: , , ,

Jeg skrev et indlæg tidligere hvor jeg kom omkring bordene vi kommer til at bruge i restauranten. Vi har fået lavet et såkaldt mock-up af foden i stål og en prøve på bordet som Kim og jeg selv kan nørde rundt med og bruge som vores reference til hvordan vi dækker op, hvor meget vi dækker op, hvilke tallerkener der er plads til osv. Vi valgte som skrevet tidligere at få bordene skåret i 70 x 70 som giver plads et måltid med fokus på maden. Der vil være plads til (masser af) vin, vandkarafler, kompottallerkener samtidigt med at man ikke føler trængsel på bordet. Det har vi prioriteret frem for 10-20 cm extra gangplads og så må man hellere krabbe afsted når man skal ned til sit bord og for til gengæld at kunne brede sig når man nu er der.

Vi har valgt at få lavet det meste i restauranten i egetræ. Det har en god og varm glød og udstråler en enkel kvalitet jeg personlig er ret glad for. Snedkeren der står med opgaven hedder Bo Dirkov og smeden er Andersen og Scheel på Århusgade.

Et bord bliver til

Jeg er meget glad for årerne i træet og den struktur der er i det. Træet bliver jo skåret af større stykker og det vil blive muligt at se når bordene bliver sat sammen i restauranten. Af-med-luksus konceptet førte mine oprindelige tanker hen på at købe alting brugt. Det er en tanke der fascinere mig og utroligt mange cafeer gør det. Jeg kan godt lide den stemning det skaber men vi skal jo ikke lave café, vi skal lave restaurant. Her er bordet jo absolut centrum og det er vigtigt at det holder en standard og udstråler en eller anden form for kvalitet. Vi skærer jo dug og serviet fra så bordet skal kunne stå råt, og dette træ gør det muligt.

Mock-up af foden, den endelige version bliver pulverlakeret mat sort

At købe brugt gør det også nær umuligt at finde den størrelse man skal bruge. Det fascinerende 50’er danish design i mørkt teak som man finder rundt omkring er hovedsageligt lavet til privat brug så det er svært at finde noget i mængder der giver mening. Det lykkedes os med stolene som vi er meget glade for, men det skal også siges at marskandisere også ved hvad de skal tage for deres brugte møbler. Alternativt skulle man ud og købe nogle billige borde lavet til restauranter og cafeer og det er som regel utroligt grimt og man får utroligt lidt kvalitet for pengene. Vores valgte løsning er det eneste der er endt med at give mening for os, og vi er rigtig begejstret for resultatet.

Kim er sat til bords

Vi har haft “simuleret” restaurant i min lille lejlighed på Nørrebro hvor vi har forsøgt at dække op med lidt forskelligt bestik og glas og både størrelse og udseende møder de behov vi har. De glas og tallerkener man kan se på billedet er ikke udvalgt til restauranten men når vi har besluttet os for hvad vi vil komme på bordene vil jeg selvfølgelig opdatere det på siden her.

Reklamer

2 kommentarer so far
Skriv en kommentar

You will need some tablecloth…otherwise you’ll have to work twice as hard to win any stars

Kommentar af Food Snob

@foodsnob, Thx for the comment.

But I would prefer to work three times as hard cooking than changing/washing/ironing….It is also one of the ideas that will bring the price for our menus down. I dont see any michelin stars coming this way either way. I would love it but it is not a main priority.

Kommentar af Christian F. Puglisi
Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: