Relæ


En skitse
januar 14, 2010, 1:10 pm
Filed under: Indretning, Relæ | Tags: , , , ,

Arbejdet er i gang rent fysisk. Der er blevet hevet vægge ned, der er blevet brække gulve op og der er gravet ud til afløb og videre i den dur. Bag “scenen” hvis man kan kalde støvende murbrokker dét, foregår der en masse og det har der gjort rigtig længe. Efter at have vendt og drejet hver en cm2 er vi kommet frem til det der er den bedste løsning for vores forretning og vores gæster. Vi har kun lidt mere end 160 m2 at gøre godt med og det er virkelig ikke meget at lave restaurant for. Jeg har hele tiden været fast besluttet på at der til det koncept jeg vil lave til hverdag min. skal være plads til 40 gæster. Et lokale der ikke kan rumme dét bliver alt for hurtig en dårlig forretning. Det er uanset hvilket prisleje man vil lægge på. Jeg har også altid ønsket at have en fyldt, fyldt restaurant og det tror jeg er lidt svært som ny restaurant hvis man har 60 pladser eller mere. I hvertfald hvis man hver dag og altid skal have en finger på standarden og pulsen. 40 pladser er altså det magiske skæringspunkt hvor forretningen kan hænge sammen økonomisk og kvaliteten og standarden kan holdes hver dag.

På tegningen kan man se at vi har fået plads til 36 siddende gæster i den foreslåede bordplan og omkring 10 pladser omkring køkkenet. Køkkenet er jo hovedsageligt i lokalet med restauranten og det vi har hovedsageligt har måtte ofre er plads bagtil. Her mærkes fordelen ved at lave en restaurant fra bunden dog tydeligt. Vi bestemmer jo alting selv og jeg føler at vi virkelig har fået vinklet et køkken der er noget nær perfekt til den stab der kommer til at bemande det.

Indgangen til restauranten er nederst til venstre hvor vi planlægger et vindfang for at holde minusgraderne ude om vinteren og for ikke at forstyrre de gæster der sidder nærmest. Lige umiddelbart til højre vil køkkenet være omkranset af en bar der vil rumme ca. 5 gæster. Hele vejen hen ad væggen til venstre vil der være siddepladser og ligeledes nede for enden. I det lille indhak ca. midt i lokalet vil man kunne få adgang til toiletterne mod nord der vil være endnu en bar der kigger ind i køkkenet fra en anden vinkel.
Det rum har potentiale til at byde på de fedeste pladser i restauranten. En lille slyngelstue hvor man kan sidde for sig selv i et lille selskab på 4-5. Den bar har vi valgt at bue lidt så man er sikret at alle kan tage del i selskabet i stedet for at risikere at nogen føler sig gemt i den ene eller anden ende.

Denne er jo kun en skitse og min spæde erfaring siger at sådan noget kan nå at ændre sig tusind gange inden vi er færdige.

Imorgen skulle jeg meget gerne modtage udkast til logo fra Astrid Reitzel og Søren Severin. Det bliver super at se hvilken grafisk identitet Relæ skal iklædes og så snart det er besluttet kommer de på bloggen. Så kan vi også begynde at tage skridt imod at få lavet hjemmeside og så er det vist også på tide at vi shiner bloggen op en gang….

Reklamer

1 kommentar so far
Skriv en kommentar

Hej.
Følger med i bloggen her og glæder mig til at komme og spise!
Har selv været i restaurationsbranchen i 15 år og er nu i vinbranchen.. Talking of which; har i taget nogle beslutninger vedr. vino..?

Kommentar af allan
Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: