Relæ


Et øjebliks pause…

Jeg skal som sagt lave en restaurant, ikke  så lidt af et projekt må jeg sige. Faktisk er det jo intet mindre end drømmen der har fulgt mig så længe jeg kan huske som jeg nu skal leve ud. Jeg har dog en tendens til at kaste mig ud i “impuls” projekter..Een af de store fordele ved at leve det store “freelance” liv er jo at man kan frit vælge hvad man vil lave om mandagen sent om søndagen og det har jeg allerede lært at værdsætte efter få måneders frihed. Der kan dog stilles spørgsmålstegn ved hvor fornuftigt det er at hive en hel måned ud af eens kalender for at begive sig ud i et projekt som alle andre har brugt mange flere måneder på. Vel og mærke IMENS man åbner restaurant.

Ikke desto mindre charmerede ideen om Roskilde Festival mig ud i et halsbrækkende projekt der kom til at hedde Manfreds, og være baseret på et par økologiske, velsmagende, vegetariske og meget simple ideer.
Jeg har aldrig selv været på festival før og var i teorien lidt fejlcastet til opgaven, jeg synes dog tanken om at skulle designe et par retter der skulle være sunde, tømmermændsplejende, interessante og først og fremmest mulige at lave til uhyrligt mange mennesker på meget kort tid som en sjov udfordring. Det hele endte med at dreje sig om ærter og jordbær. Økologiske ærter skulle i forening med porrer, kartofler og løg ende ud i en grov ærtesuppe drysset med knuste skorper og koldtpresset rapsolie. Solmodne jordbær af sorten Polka, venligst leveret af Torben og Lisbeth fra Rokkedyssegård, skulle serveres med en iskold koldskål lavet på stedet.
For at peppe det hele op fik vi ombygget et par nihola lad cykler til at kredse rundt på festivalen og tilbyde frisk-høstede danske bælgærter til det sultne festival folk.
Lidt med tanke på både at skabe lidt omsætning samtidigt med at de store Manfreds flag skulle skabe omtale for selve standen der lå i Nordic Deli, et nyt kapitel på Roskilde Festival.

Generelt må man sige det var en succes, men jeg tror vitterligt at åbne en ny stand på Roskilde Festival er som at åbne et nyt spisested i provinsen. Det tager utrolig meget arbejde at markere sig for festivalgængeren på de små 4 dage og hvis man laver et koncept der kræver at folk skal turde bevæge sig væk fra burgere, durum og shawarma er det hårdt, rigtigt hårdt.

Der blev aldrig solgt det suppe jeg havde håbet på, det hjalp heller ikke meget at Festivalen ikke havde markeret på noget kort hvor Nordic Deli nu var, men den respons der var fra de folk som slurpede koldskål som suppe var mange timers arbejde værd. Det var fantastisk at se folk reagere så positivt over noget så simpelt. Jeg var stolt over at have leveret en vare af så høj en standard til 30-35 kr og jeg er helt klar i troen på at festivalfolket er helt med på den. Det kræver bare meget mere end 4 dage at komme igennem til så mange mennesker og hvis der er energi til et forsøg mere næste år er jeg sikker på at det til den tid vil nå meget længere ud.
Muligvis skal man næste år overveje at tilbyde lidt mere, måske udbygge med en enkel ret, måske kunne byde på en kop kaffe om morgenen. Jeg vil dog stadig tro på at Manfreds med alle sine “grønne” kvaliteter kan være en “acquired taste” men vil hitte med tiden.

Manfreds i fulde omdrejninger

Manfreds i fulde omdrejninger

Reklamer

Skriv en kommentar so far
Skriv en kommentarSkriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: